main logo
738

Procuratura, acuzată că falsifică probe pentru a scoate un infractor

Serghei Pesterev, care se declară „păgubit în urma acțiunilor unui infractor dovedit”, acuză organele procuraturii că falsifică probe pentru a achita infractorul, chiar și după ce Curtea de Apel i-a demonstrat vina.

Procuratura, acuzată că falsifică probe pentru a scoate un infractor

Într-o conferință de presă la IPN, Serghei Pesterev a povestit că a fost atacat în plină stradă de vecinul său, Vladimir Munteanu, în octombrie 2017. Motivul ar fi subsolul blocului în care locuiesc, pe care cel din urmă și l-a atribuit, încuindu-l cu lăcata, transmite Știri.md

Potrivit bărbatului, din cauza faptului că familia sa a scris mai multe plângeri pe numele vecinului, acesta le face zile grele. Serghei Pesterev spune că Vladimir Munteanu este șeful unei firme de pază și că se bucură de protecția procurorului.

Bărbatul a povestit că, în noiembrie 2017, în baza unui denunț fals al vecinului, s-a ales cu dosar penal pentru „Vătămarea intenționată medie a integrității corporale sau a sănătății”. 

În instanța de judecată Serghei Pesterev spune că și-a demonstrat nevinovăția. În timpul cercetărilor, deja în privința vecinului a fost pornită o cauză penală pentru huliganism, dar și pentru jaf. Ulterior, instanța de judecată a constatat că în acțiunile lui Vladimir Munteanu nu există componentă de infracțiune și dosarele au fost închise. Decizia a fost însă contestată la Curtea de Apel, unde Serghei Pesterev spune că a obținut câștig de cauză.

Decizia Curții e Apel a fost emisă pe 17 iunie anul curent. Potrivit lui Serghei Pesterev, chiar dacă există o decizie a Curții de Apel, procurorul continuă să fabrice probe pentru a-l scoate basma curată pe vecinul său. Serghei Pesterev mai spune că, la două zile după această decizie, tatăl său a fost bătut pe stradă și presupune că această agresare este legată de conflictul cu Vladimir Munteanu.

Bărbatul mai spune că nu este gata să meargă pe calea unei înțelegeri amiabile pentru că i-a fost lezată onoarea și demnitatea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării