main logo
773

Primul deces provocat de gripă, înregistrat în 2019

O femeie de 63 de ani, din raionul Râșcani, diagnosticată cu gripă de tip A(H1N1), infecție respiratorie acută bacteriană și pneumonie bilaterală, a decedat săptămâna trecută. Pacienta nu a fost vaccinată contra gripei.

Primul deces provocat de gripă, înregistrat în 2019Primul deces provocat de gripă, înregistrat în 2019

Acesta este al doilea caz de deces asociat gripei, după ce o femeie de 54 de ani a murit la Bălți în luna decembrie, transmite Știri.md.

Totodată, în perioada 24 - 30 decembrie, au fost înregistrate 15 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 8 confirmate de laborator. 

Morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 190,12 cazuri (la 100.000 populație), fiind, de asemenea, mai jos de pragul epidemic. În săptămâna menționată, au fost înregistrate și aproape 7.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii acute și recomandă persoanelor să se adreseze imediat la medic în cazul apariției simptomelor se boală. Este necesară izolarea bolnavilor la domiciliu și, în caz de necesitate, spitalizarea acestora. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării