main logo
496

Primele 3 cazuri de rujeolă au fost identificate în Transnistria

În Transnistria au fost identificate primele trei cazuri de rujeolă. Este vorba de persoane adulte din Camenca, Tiraspol şi Dnestrovsc, care au fost internate în spital.

Primele 3 cazuri de rujeolă au fost identificate în TransnistriaÎn Transnistria au fost identificate primele cazuri de rujeolă

Potrivit agenţiei Infotag, medicul-şef adjunct al Centrului de igienă şi epidemiologie din regiune, Inna Paladi, a comunicat pe postul local de televiziune că au fost preluate probe de la pacienţi, care au fost expediate la un laborator din Chişinău. Rezultatele vor fi cunoscute până la sfârşitul săptămânii, transmite Știri.md.

"Pacienţii au febră şi erupţie cutanată. Toţi au călătorit recent în străinătate, care în Ucraina, care la Chişinău, unde au contactat cu persoane care ar putea fi infectate. Acum medicii identifică toate persoanele cu care au contact la domiciliu - rudele şi colegii de muncă, pentru a preveni răspândirea bolii, dar riscul este mare", a spus ea.

În Transnistria, 90% din populaţie este vaccinată împotriva rujeolei.

Pe dreapta Nistrului, continuă să funcţioneze codul portocaliu din cauza riscului de infectare în masă cu rujeolă. În perioada 1 ianuarie - 10 septembrie, în Moldova au fost confirmate 281 de cazuri de infecţie cu rujeolă, mai mult de jumătate din acestea fiind în Autonomia Găgăuză.

Ministerul Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei subliniază faptul că singura şi cea mai eficientă modalitate de a evita boala este vaccinarea. Ministerul îndeamnă populaţia să se vaccineze pentru a se proteja împotriva rujeolei.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul de cazuri de rujeolă în Europa în 2018 a atins un nivel record în ultimii zece ani. Cele mai multe persoane infectate sunt în Ucraina - peste 23 de mii de cazuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării