4015
4
Prima reacție a Procuraturii în urma decesului lui Iurii Luncașu
4015
4

Principala versiune în cazul omului de afaceri Iurii Luncașu, găsit împușcat, este sinuciderea.

Declarația aparține procurorului-șef al Oficiului Buiucani al Procuraturii municipiului Chișinău, care a spus că pe marginea acestui caz a fost deschis dosar penal, transmite Știri.md.

Solicitat de ZdG, procurorul-șef al Oficiului Buiucani, Eduard Mașnic, a declarat că principala versiune în cazul decesului omului de afaceri Iurii Luncașu este sinucidirea.

„Principala versiune a decesului este sinuciderea. Încă nu putem vorbi despre alte detalii sau versiunea unui omor. Celelalte circumstanțe vor fi stabilite în cadrul urmăririi penale”, a precizat Eduard Mașnic.

Totodată, procurorul a spus că Boris Babin, șoferul lui Luncașu, cel care a și alertat oamenii legii, a fost audiat și eliberat.

Iurii Luncașu este un om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

Iurii Luncaşu a fost un prosper şi discret om de afaceri, despre care presa a scris încă în anii 2000 că ar fi fost un apropiat al fostului preşedinte Vladimir Voronin. 

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu este fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deţine mai multe case şi apartamente în capitală. Luncașu este cel care a fost reprezentantul, prin procură, la Chișinău al firmei „Investar Investments Limited”, înregistrată la 31 august 2016 în Larnaca, Cipru și cea care a cumpărat în 2017 “Casa albă”, un complex de imobile impunător de la poalele parcului „Valea Morilor”, în perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor.

Din cauza gardului, clădirile pot fi vizualizate în întregime doar din aer, fiind asemănătoare cu obiective de cultură şi agrement. Anterior, clădirile au fost atribuite lui Vladimir Plahotniuc.

Citește și
article image
Declarațiile lui Năstase privind moartea omului de afaceri...
1
1609
article image
Prieten: Luncașu era indispus în ultimul timp. Suferea de...
4
1260
article image
Voronin, despre Luncaşu: Idee nu am ce s-a întâmplat cu...
2
3047
article image
PG explică de ce a transmis dosarul lui Luncașu în...
0
546