main logo
602

Prejudiciu de peste 6.000 de lei. Un executor judecătoresc, reţinut

Un executor judecătoresc a fost reţinut, fiind bănuit de abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, ambele infracţiuni soldate cu urmări grave.

Prejudiciu de peste 6.000 de lei. Un executor judecătoresc, reţinut

Temei pentru iniţierea respectivei cauze penale a servit plângerea depusă de o persoană, care reclama acţiunile abuzive ale respectivului executor judecătoresc, transmite Știri.md.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, la finele anului 2016, printr-o hotărâre de judecată, în virtutea funcţiei pe care aceasta o deţinea, petiţionara a fost obligată să-i răspundă unei persoane la o cerere prealabilă şi să-i achite un prejudiciu moral de 300 de lei.

Executorul judecătoresc care a fost autorizat de a efectua executarea silită a documentelor executorii, folosind intenţionat situaţia de serviciui, după ce a inclus taxele în borderoul de calcul al cheltuielilor, şi-a mai indicat, în mod ilegal, un onorariu majorat cu peste 6.000 de lei.

Nefiind de acord cu calculele executorului judecătoresc, femeia s-a adresat în instanţă, contestând acţiunile abuzive ale acestuia. Între timp, executorul judecătoresc emite o nouă încheiere prin care obligă repetat femeia să execute documentul executoriu, chiar dacă fusese anunţat despre contestaţie.

În plus, folosind intenţionat situaţia de serviciu şi urmărind scopul determinării debitorului să achite taxele stabilite pentru executare silită, executorul judecătoresc dispune reţinerea mijlocul de transport ce-i aparţine femeii.

Totodată, executorul judecătoresc a obligat petiţionară să reformuleze răspunsul întocmit în conformitate cu hotărirea menţionată.

Ca urmare a acţiunilor tendenţios abuzive ale executorului judecătoresc, debitorul a fost determinată să achite suma de 1.611 lei ceea ce constituie taxele de executare silită, iar prin acţiunile abuzive ale executorului judecătoresc, acesteia i-a fost cauzat un prejudiciu de peste 63.000 de lei.

Executor judecătoresc riscă de la 6 la 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării