main logo
1096

Povestea unei familii cu 3 copii din Călărași care caută loc de adăpost

În timp ce unii își decorează casele pentru sărbători, o familie cu 3 copii din raionul Călărași caută una în care să se adăpostească.

Povestea unei familii cu 3 copii din Călărași care își caută adăpostColaj: știri.md

După ce soții au muncit ani buni peste hotare ca să-și ridice locuința, în doar câteva ore aceasta a fost mistuită de flăcări, în urma unui incendiu, transmite Știri.md cu referire la protv.md

În plina iarna, înainte de sărbători, ei sunt nevoiți să-și reia viața de la capăt.

Era duminică seara când focul a izbucnit în debara. În doar câteva minute, flăcările s-au extins în toată casa. Natalia Murug, împreună cu cei 3 copii, au ieșit speriați afară doar în pijama și ciupici. 

Natalia Murug: “Eram în casă, ne pregăteam pentru a doua zi de școală. În debaraua de alături, unde era cazanul, s-a auzit o bubuitură și când am deschis ușa acolo deja para se ridica spre pod și a luat foc acoperisul. Toți ne uitam și nu puteam să facem nimic”.

Casa a fost ridicată acum 10 ani, povestește Natalia, după ce ea, împreună cu soțul au muncit peste hotare ca să adune bani. Acum, tot ce au agonisit s-a făcut scrum în câteva ore. 

Natalia Murug: “Întotdeauna mi-am dorit pentru copii o casă în care să aibă toate condițiile. Așa și am făcut și n-am mai apucat să trăim”.

Acum două săptămâni, au terminat reparația în această camera, din care acum tot ce a mai rămas sunt pereții goi. Soțul femeiei se află la muncă în Germania și urma să se întoarcă săptămâna viitoare acasă pentru totdeauna. Acum însă sunt nevoiți să o ia de la capăt. 

Natalia Murug: “Soțul a mai plecat odată ca să cumpărăm ce mai trebuie pentru decor. Am vrut să petrecem frumos Anul Nou. În casă la noi. Nu mai avem nimic, absolut nimic".

Elena Suvac, reporter: “Acum două zile, aici pe acest covor, cei 3 mezini ai familiei se jucau împreună. În doar câteva ore, tot ce se afla în cameră a fost distrus de flăcări. Câteva jucării se mai văd printre scrum și funingine”. 

Cei 3 frați Mihai, Nicoleta și Mărioara numără obiectele pe care au reușit să le salveze pompierii, toate însă sunt în două cu scrum.

Această canapea, un set de pahare și câteva farfurii sunt câteva dintre lucrurile care au scăpat pârjolului. Primarul din localitate spune că va oferi familiei bani pentru a-și repara casa.  

Acum, chiar dacă nu pot sărbători Crăciunul în casa lor, ei își doresc măcar să fie împreună.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării