main logo
805

Povestea tinerei care și-a acuzat tatăl, pe nedrept, de viol

Chaneya Kelly vrea să dezvăluie lumii ce minciună oribilă a spus acum 16 ani, o minciună care a luat libertatea unui om.

Povestea tinerei care și-a acuzat tatăl, pe nedrept, de viol

 „Am 24 de ani şi am făcut această greşeală, pe când aveam 9 ani”, a declarat Chaneya pentru NBC News, „dar niciodată nu este prea târziu să-ţi îndrepţi greşeala”.

Femeia a spus că în 1997 a acuzat un bărbat în mod fals, spunând că a violat-o. Acel bărbat, care întotdeauna a zis că este nevinovat, este Daryl Kelly, tatăl ei, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Mă gândesc la un singur lucru - într-o zi, adevărul mă va elibera”, a spus Kelly care acum se află în închisoarea „Green Haven” din New York. „Tot ce trebuie să fac este să aştept”, a adăugat el.

În octombrie 1997, Daryl locuia cu soţia sa, Charade, şi cei cinci copii ai lor. Chaneya, cea mai mare dintre fraţi, avea aproape 9 ani. În acea vreme, Daryl încerca să scape de dependenţa de droguri ca să aibă grijă de copiii săi. În schimb, Charade era în decădere, începuse să se prostitueze ca să-şi poată hrăni dependenţa.

Chaneya îşi aminteşte cum stătea pe scări cu tatăl ei, într-o dimineaţă, înainte să plece la şcoală, când a avut nevoie la baie. Când a terminat, s-a dus la etaj, iar mama ei i-a pus o întrebare ciudată.

„Continua să mă întrebe dacă tatăl meu m-a atins", a spus Chaneya. „Cum adică să mă atingă? o întrebam, iar ea îmi răspundea 'Te-a atins în locul interzis?'. Eu îi repetam că nu", a povestit ea.

Chaneya a povestit că nega orice fel de abuz, iar mama ei devenea din ce în ce mai nervoasă şi chiar a ameninţat-o cu o curea. Conform spuselor femeii, mama ei a zis: „Dacă nu îmi dai răspunsul pe care vreau să îl aud, o să te bat". Pentru a evita bătaia, Chaneya i-a spus mamei sale că tatăl ei a molestat-o, chiar dacă nu era adevărat.

În dimineaţa din 29 octombrie 1997, poliţia a venit să îl ia pe Kelly la interogatoriu. Câteva dintre răspunsurile lui erau suspicioase în opinia poliţiei.

De exemplu, când poliţia l-a întrebat de ce amprentele lui se găsesc pe fetiţă, Daryl nu a dat un răspun clar. Conform raportului, el a spus: „Soţia mea se droghează şi bea. Probabil ea mi-a înscenat totul". Bărbatul nu a ştiut o vreme că, de fapt, nu a fost găsită nicio amprentă.

Dar acuzaţiile aduse de Chaneya şi mama ei erau suficiente pentru poliţie. Daryl Kelly a fost condamnat la o pedeapsă de 20 până la 40 de ani pentru viol şi i s-a interzis să aibă contact cu vreunul dintre copii.

După închiderea tatălui ei, Chaneya a fost luată din custodia mamei şi a fost dusă la bunica sa, Pat Thomas. După 6 luni, Chaneya i-a recunoscut bunicii că nu a fost violată niciodată, dar a minţit pentru că îi era frică de mama ei. Pat a dus-o pe fetiţă la procuror şi chiar şi mama ei a recunoscut că a ameninţat-o. Dar procurorii nu au fost de acord cu eliberarea.

Când Chaneya avea 15 ani, a convins curtea să o lase să vorbească cu tatăl ei.

„Primul lucru pe care tatăl meu l-a făcut a fost să mă îmbrăţişeze şi să-mi spună că mă iubeşte şi că nu sunt vinovată de nimic", a spus Chaneya.

Acum, Charade a scăpat de dependenţa de droguri. Într-un interviu recent dat pentru NBC News, aceasta a confirmat că a ameninţat-o pe fetiţă, dar nu-şi aminteşte motivul. Spune că probabil era sub efectul drogurilor.

Din spatele gratiilor, Daryl Kelly a scris tuturor celor care voiau să-i asculte povestea. Anul trecut, una dintre scrisori a ajuns pe biroul lui Thomas Schellhammer, şeful Biroului de Revizuire a Condamnărilor. Acesta l-a contactat pe Frank Phillips, procurorul de la Orange County District, cel care a fost ales procuror-şef acum 30 de ani şi căruia i-a revenit cazul lui Daryl Kelly.

Într-un interviu cu NBC News, Phillips a apărat integritatea condamnării, spunând că el şi-a învăţat procurorii că „adevărul este cel mai important lucru".

Phillips a spus că nu este singura dată când o victimă vrea să protejeze criminalul retrăgându-şi acuzaţiile.

După convorbirea cu Schellhammer, Phillips a recurs la reexaminarea lui Kelly. Momentan William Fitzpatrick conduce o nouă investigaţie asupra cazului, dar nu vrea să comenteze până ancheta nu se termină.

Daryl spune că nu va fi liber cu adevărat până nu se va răzbuna: „Lupta nu se va sfârşi niciodată. Voi continua să mă lupt. Este vorba despre reputaţia mea. Acesta este adevărul. Nu fac asta doar pentru mine. O fac şi pentru fiica mea".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării