main logo
14986

Polițiștii din Drochia și Chișinău au refuzat să ia mita de la pasageri

Pasagera unui automobil a fost documentată, după ce a încercat să ofere mită de 3.000 de lei ofițerilor de patrulare, care au stopat mijlocul de transport pentru depășirea limitei de viteză.

Polițiștii din Drochia și Chișinău au refuzat să ia mita de la pasageriFoto: știri.md

Cazul a avut loc ieri, 30 ianuarie, în localitatea Sofia, din raionul Drochia, transmite Știri.md

Mașina, care era condusă de un tânăr de 22 de ani, a fost oprită pentru depășirea limitei de viteză, însă la prezentarea documentelor de rigoare, polițiștii au depistat că șoferul a prezentat un permis de conducere cu semne de falsificare.

Pentru ca conducătorul auto să nu fi documentat, pasagera în vârstă de 45 de ani a decis să ofere mită angajaților INP.

Alt caz a avut loc astăzi, 31 ianuarie, în municipiul Chișinău.

Un echipaj din cadrul INP, aflându-se pe strada Ginta Latină, în exercitarea atribuțiile de serviciu și constatând faptul că conducătorul unui automobil, se deplasa fără a fi conectat sistemul de iluminare, au stopat mijlocul de transport în vederea stabilirii cauzei.

În timpul documentării șoferului în vârstă de 32 de ani, polițiștii au stabilit că acesta se deplasa în lipsa permisului de conducere.

Astfel, pasagerul în vârstă de 39 de ani a lăsat în automobilul polițiștilor bani, în sumă de 750 de lei, pentru a nu i se întocmi proces-verbal cu privire la contravenție conducătorului auto.

Pe numele acestora, au fost iniţiate urmăriri penale, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 200.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării