381
1
Polițiștii au reținut membrii unui grup criminal care producea droguri
381
1

Un grup criminal specializat în producerea, contrabanda și realizarea drogurilor în proporții deosebit de mari a fost destructurat de către oamenii legii.

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii oficiului „Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au destructurat criminalii care activau în regiunea de nord a țării, în special în raionul Soroca, transmite Știri.md.

Membrii grupului s-au dovedit a fi locuitori ai raionului Soroca, cu vârste cuprinse, între 20 și 33 ani, trei dintre ei fiind anterior judecați pentru furt, huliganism și circulația ilegală a drogurilor. Conform unei scheme bine stabilite fiecare își avea rolul său, prin care realizau droguri de diferit tip, în special hașiș și marijuană.

În cadrul investigațiilor au fost efectuate mai multe achiziții de control prin intermediul investigatorilor sub acoperire, fiind procurate doze de marijuană și hașiș. Un gram de marijuană sau hașiș erau realizate la prețul de la 100 la 200 lei, în dependență de cantitatea procurată de consumatori.

Astfel, la 2 iulie curent, au fost efectuate 12 percheziții la domiciliile și automobilele suspecților.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse au fost depistate și ridicate peste 250 grame de hașiș,  aproximativ  50 grame de marijuană, un aparat artizanal destinat consumului de droguri, 12 telefoane mobile, semințe de canabis, cântar electric de mici dimensiuni, mijloace bănești 1250 Euro, 12400 lei.

În rezultatul documentării activității criminale ale membrilor grupului au fost reținute 9 persoane, dintre care 7 au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate în calitate de bănuiți.

Acțiunile au fost efectuate cu suportul ofițerilor din cadrul Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger”.

Dacă va fi demonstrată vinovăția suspecților, aceștia riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter