main logo
2128

Polițist răpit: Reacția SIS la declarațiile publice ale unor deputați

După ce mai mulți deputați au cerut explicații de la organele de drept privind răpirea polițistului de la Florești, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu o precizare.

Polițist răpit: Reacția SIS la declarațiile publice ale unor deputațiColaj: știri.md

Astfel, SIS informează că continuă activitatea de documentare a abuzurilor comise de reprezentanții așa-numitelor structuri de forță de la Tiraspol, transmite Știri.md

Totodată, SIS anunță că a reușit identificarea persoanelor care au participat la răpirea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi, iar materialele prealabile obținute au fost transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat.

"Deținem informații operative despre reținerea unor persoane cărora li se incriminează activitatea în interesul organelor constituționale ale Republicii Moldova, în perioada 7-8 octombrie. Informațiile au fost furnizate în regim de urgență către organele de ocrotire a normelor de drept și, în continuare, sunt depuse eforturi pentru elucidarea circumstanțelor și eliberarea cetățenilor Republicii Moldova", mai anunță SIS. 

Serviciul de Informații și Securitate menționează că este antrenat plenipotențiar cu utilizarea întregului instrumentar în vederea asigurării securității cetățenilor reținuți și acordării suportului pentru tragerea la răspunderea penală a persoanelor care se fac vinovate de ilegalitățile comise.

"Percepem aceste acțiuni ostile comise în plină campanie electorală ca o posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice din Republica Moldova. Considerăm necesară instrumentarea informației operative de o manieră inteligentă fără a aduce prejudicii urmăririi penale", se arată în comunicatul SIS.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Și secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci a declarat că ministerul s-a autosesizat. ”La maxim am mobilizat toate forțele disponibile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări în privința acestui caz, iar astăzi, 8 octombrie, a anunțat că încă un polițist a fost răpit.

Citește și: SIS i-a identificat pe răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării