main logo
1347

Polițist moldovean, reținut de securiștii din Transnistria

Angajaţii Ministerului Securităţii de Stat (MGB) al autoproclamatei RMN au reţinut la sfârşitul săptămânii trecute la Tiraspol un poliţist moldovean sub pretextul că acesta efectua "măsurilor operaţionale şi de investigaţie în afara Zonei de Securitate".

Polițist moldovean, reținut de securiștii din TransnistriaFoto: radiochisinau.md

Potrivit agenţiei Infotag, anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al MGB, Maxim Kraveţ, la televiziunea locală, menţionând că acesta nu este primul incident cu implicarea poliţistului moldovean în Transnistria, transmite Știri.md.

"Angajaţii MGB au obţinut informaţii precum că unul dintre colaboratorii de poliţie din RM, membru al echipei de investigare operaţională în zona cu regim sporit de securitate, desfăşoară activităţi de investigaţie în afara Zonei de Securitate. În acelaşi timp, el colecta informaţii despre angajaţii organelor de drept din RMN", a explicat Kraveţ.

Potrivit lui, astfel de acţiuni contravin acordurilor semnate în 1992 de către Chişinău şi Tiraspol. Potrivit acestora, membrii Grupului mixt operativ de investigaţii îşi desfăşoară activitatea în zona cu regim sporit de securitate (Bender).

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi Biroul Politici de Reintegrare nu au comentat deocamdată cele întâmplate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării