main logo
5102

Podul avariat din Budești, gata să cadă. Reacția autorităților

Pericol mare pe podul din satul Budești. Trotuarele acestuia sunt surpate, iar gropile te fac să crezi că te vei prăbuşi.

Podul avariat din Budești, gata să cadă. Reacția autoritățilorFoto: fb.com/VictorPogolsa

Din această cauză, șoferii sunt puși zilnic la grea încercare. Mai rău este că autoritățile nu întreprind măsuri, deși conducătorii auto se plâng că achită taxe anuale pentru ca drumurile să fie practicabile, transmite Știri.md

De exemplu, zi de zi, construcţia podului din Budești, pur şi simplu, se macină sub ochii autorităţilor. Plăcile de beton stau sa cadă, iar găurile formate sunt suficient de mari. Chiar și așa acestea crează obstacole și pot duce la accidente rutiere. 

"După posibilitate, evitați traversarea podului din satul Budești. Sunt prezente vibrații puternice", este mesajul unui șofer care circulă în zonă.

Contactat de Știri.md, reprezentantul Administrației de Stat al Drumurilor, Sergiu Gălușcă, neagă că podul ar fi într-o stare avariată și spune că mașinile pot circula fără unele restricții.

"Podul este într-o stare satisfăcătoare, la moment se execută lucrări planificate de reparație a rosturilor de dilatație și lucrări de plombare a carosabilului pentru a reduce din dinamica pe pod", ne-a spus Gălușcă.

Referitor la imaginile în care sunt arătate câteva crăpături pe carosabil, reprezentantul ASD afirmă că acestea sunt vechi și nu prezintă realitatea, iar lucrări de remediere a acestor degradări au fost demult făcute. 

"La podul dat, este în proces elaborarea proiectului de execuție privind remedierea degradărilor atestate și acesta este prioritizat pentru a fi inclus în programul reparațiilor la lucrări de artă, planificat pentru anul 2020. Proiectul va prevedea amenajarea unei plăci de suprabetonare care va permite optimizarea rosturilor de dilatație, amenajarea unor noi trotuare, parapet direcțional modern și altele", a mai adăugat Sergiu Gălușcă.

În context, specialistul spune că podul dat nu reprezintă nici un pericol pentru siguranța traficului rutier sau a pietonilor și le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe indicatoarele de restricționare amplasate în preajma podului.

Podul dat este poziționat teritorial pe drumul național M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, km 276.956, în preajma comunei Budești și a fost construit în anul 1985.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării