main logo
25081

Ploaia a făcut prăpăd la Taraclia: Drumuri distruse și păsări înecate

După o secetă cumplită, locuitorii oraşului Tvardiţa din raionul Taraclia au fost loviţi de furia apelor. O ploaie care a durat o oră a afectat 50 la sută din gospodării şi a distrus aproape toate drumurile locale.

Ploaia a făcut prăpăd la Taraclia: Drumuri distruse și păsări înecateFoto: captură video

Zeci de păsări au fost înecate, iar grădinile oamenilor - înnămolite, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Urgia a venit peste oraş joi. Primarul localităţii spune că ploaia a durat mai puțin de o oră, dar a produs pagube majore.

"A fost spălat pIetrişul de pe drumuri, apa a intrat şi în casele oamenilor, în beciuri. Grădinile au fost înnămolite şi noroiul a fost scos şi pe drumuri.", a spus Gheorghi Popov, primarul oraşului Tvardiţa.

12 locuitori deja au cerut ajutor de la autorităţi, iar o comisie raională urmează să stabilească valoare prejudiciilor.

"Nu dispunem de banii necesari pentru a acoperi pagubele înregistrate. Ieri în oraş a fost o comisie raională şi sperăm că o să primim ajutor de la raion", a zis Gheorghi Popov, primarul oraşului Tvardiţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, ploia abundentă de joi nu a provocat pagube în alte localităţi.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării