308
0
Plante de cânepă, depistate la frontieră și într-o gospodărie din Briceni
308
0

Plante de cânepă au fost depistate la frontiera moldo-română, dar și în gospodăria unei familii din orașul Briceni în cadrul operațiunii MAC 2019.

Foto: borâ

Astfel, pe 17 iulie, în preajma localității Costuleni, raionul Ungheni, polițiștii de frontieră au depistat peste 500 de plante de canabis, care se întindeau pe un teren de 20m2, transmite Știri.md. 

Plantele erau în diferite faze de vegetație și atingeau o înălțime de până la 2,5 metri. Plantația creștea nu departe de terenurile agricole, ce aparțineau unor locuitori ai satului Costuleni. 

Până la luarea unei decizii în cazul dat, cânepa a fost smulsă și depozitată în camera de corpuri delicate a Direcției.

Totodată, în orașul Briceni, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție la domiciliu, având bănuieli rezonabile pe faptul cultivării și realizării ulterioare a plantelor cu conținut narcotic. 

Astfel, ofițerii de investigații au depistat în grădină câteva tufe de cânepă verde și uscată. Deși plantele creșteau printre sălbăticiuni, s-a observat că acestea erau bine îngrijite. 

La cele depistate, stăpâna casei, o femeie de 49 de ani a declarat că plantele nu-i aparțin. Și în acest caz, cânepa a fost smulsă și transmisă spre expertiză. 

În funcție de rezultatul acesteia vor fi luate măsurile legale care se impun.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter