main logo
9328

Plan roșu: Accident cu un microbuz care venea în R. Moldova. 8 răniți

Opt persoane au fost rănite și transportate la spital după ce două microbuze în care se aflau 27 de pasageri s-au ciocnit sâmbătă seară în zona localităţii ieşene Leţcani.

Plan roșu: Accident cu un microbuz care venea în R. Moldova. 8 rănițiPlan roșu: Accident cu un microbuz care venea în R. Moldova. 8 răniți

Autoritățile române au declanșat planul roşu de intervenţie. Printre răniţi nu se află copii.

Alerta s-a dat puţin după ora 21:00, în comuna Lețcani - la aproximativ 15 kilometri de Iaşi. Microbuzul gri, în care se aflau 5 persoane, venea de pe un drum lateral şi, pentru că şoferul nu s-a asigurat, la intrarea pe Drumul Naţional 28 a fost izbit de un alt microbuz, care mergea în acelaşi sens şi în care se aflau 22 de persoane, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

“A ratat intrarea aici, a întors în faţă şi l-am luat în plin. Am încercat să-l evit, n-am mai putut”, a spus șoferul unuia dintre microbuze.

În urma impactului puternic, ambele autovehicule au ajuns în câmp.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie, respectiv unul de la descarcerare, o autospecială de comandă şi primă intervenţie, trei echipaje de prim ajutor şi şase ambulanţe.

Din fericire, niciuna dintre persoanele rănite nu se afla în stare gravă.

Ovidiu Popa, medic UPU: “Victimele care sunt la noi provin din ambele microbuze. Toate victimele sunt în stare bună, în momentul de faţă, stabile hemodinamic, conştiente.”

În acest caz, poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările. Din cauza accidentului traficul a fost blocat - pe ambele sensuri - timp de o oră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării