main logo
630

Plăcuțele de înmatriculare a doi șoferi le-au dat bătăi de cap la vamă

Două automobile cu plăcuțe de înmatriculare lituaniene au fost disponibilizate la frontiera de nord a țării.

Plăcuțele de înmatriculare a doi șoferi le-au dat bătăi de cap la vamăPlăcuțele de înmatriculare a doi șoferi le-au dat bătăi de cap la vamă

Potrivit unor informații, patrula Poliției de Frontieră a stopat pe sectorul de responsabilitate au autoturism de model Ford Focus, la volanul căruia se afla un moldovean în vârstă de 42 de ani, transmite Știri.md. 

În timpul verificării, în baza de date guvernamentală a Lituaniei, mașina nu mai era la evidență și nici înregistrată în modul stabilit de legislația în vigoare.

Astfel, mașina a fost plasată la SPF Briceni până la elucidarea circumstanțelor. 

Și în punctul de trecere Larga - Kelmențî a fost reținut un autoturism de model Opel Zafira la volanul căruia se afla un cetățean al Ucrainei.

În timpul controlului, acționând în baza analizei de risc au fost efectuate verificări suplimentare unde s-a stabilit că mijlocul de transport nu avea asigurarea valabilă pentru Republica Moldova, mai mult figura ca fiind radiat de la evidență din Lituania.

Interogat, bărbatul a comunicat că și-a retras mașina personal de la evidență pentru ca ulterior să o înregistreze în Ucraina, iar despre prevederile legale care interzic circulația mijloacelor de transport neînregistrate nu îi sunt cunoscute.

Ambii conducători auto riscă o amendă de 600 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării