main logo
4358

Pietoni și șoferi, surprinși cum trec la culoarea roșie a semaforului

Mai mulți pietoni, dar și șoferi au fost surprinși de camerele de bord cum trec la culoarea roșie a semaforului.

Pietoni și șoferi, surprinși cum trec la culoarea roșie a semaforului

Un șofer a surprins cum pietonii traversează neregulamentar strada, ignorând semnalul roșu al semaforului, transmite Știri.md.

Incidentul s-a produs astăzi pe o trecere din centrul Capitalei. Șoferul a rămas profund indignat de pietonii iresponsabili.

„1. Semaforul pentru pietoni era de culoare roșie.

2. Viteza de deplasare era în limita legală admisibilă.

3. Și ca să nu apară dubii ce țin de viteză, este filmat de pe GoPro, iar în aplicație clipul poate fi editat cu suprapunerea unor widgeturi a aplicației, în cazul dat, viteza este calculată conform datelor GPS înregistrate în metadata fișierului video.

P.S. 2

Dedicat celor care afirmă că semaforul din partea stângă e nefuncțional. Chiar așa de limitat să fii în gândire și să te uiți la semaforul pentru mașini, ca să îți dai seama dacă e verde pentru pietoni sau încă e roșu? (Așa o caricatură mai simplă)”, a cementat șoferul.

Pietonii care încalcă regulile de circulație pot fi sancționați cu 300 de lei, în cazurile în care aceștia ar putea genera o situație de accident de circulaţie amenda crește până la 600 de lei.

Un alt incident similar, doar cu implicarea unor șoferi iresponsabili a avut loc la intrarea în orașul Chișinău. 

Un șofer a surprins cum trei automobiliști, timp de 15 minute au trecut la roșu, astfel încălcând regulile de circulație.

Potrivit Codului Contravențional, trecerea la culoarea roșie a semaforului se sancționează cu o amendă de până la 600 de lei și trei puncte de penalizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării