main logo
354

Peste 600 de copii, vizați în cauze penale. În 3 cazuri este vorba de omor

În anul 2018, procurorii au instrumentat 688 de cauze penale în care sunt vizați minori. Numărul acestora este în scădere cu circa 100 de cazuri, comparativ cu anul 2017.

600 de copii, vizați în cauze penale. În 3 cazuri este vorba de omorPeste 600 de copii, vizați în cauze penale. În 3 cazuri este vorba de omor

Potrivit Procuraturii Generale, majoritatea infracţiunilor comise de minori fac parte din categoria infracţiunilor contra patrimoniului, fiind pornite 440 cauze penale, comparativ cu 555 de dosare din această categorie, pornite în anul 2017, transmite Știri.md

Tot mai frecvent minorii sunt implicaţi într-o serie de fapte penale care atentează la viaţa şi sănătatea persoanei. Astfel, în anul 2018 au fost înregistrate 3 cazuri de omor, 18 - infracţiuni privind viaţa sexuala, 4 - vătămări intenţionate a integrităţii corporale.

Rămâne, totuşi, alarmantă problema copiilor care săvârşesc fapte penale sub vârsta răspunderii penale, fiind atestate 88 astfel de cazuri, iar în 57 de cazuri minorii au comis fapte penale în mod repetat.

Pentru comiterea delictelor, în cursul anului trecut au fost reţinuţi 49 de minori, arestul preventiv fiind aplicat în privinţa a 35 de minori.

Procurorii au finalizat urmărirea penală în 650 de cauze penale privind minori, 491 de dosare fiind deferite justiţiei.

În 129 cauze penale urmărirea penală a fost încetată în legătură cu împăcarea părţilor, iar în alte 25 de dosare – s-a decis liberarea minorilor de răspundere penală, cu aplicarea măsurilor de constrângere cu caracter educativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării