main logo
366

Peste 50 de persoane decedate în urma unui accident feroviar în Congo

Un tren a deraiat joi dimineaţă în apropierea oraşului Mayibaridi din Congo, provocând decesul a peste 50 de persoane şi rănirea mai multor persoane, relatează cotidianul The Independent.

Peste 50 de persoane decedate în urma unui accident feroviar în Congo

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul pentru Afaceri Umanitare, Steve Mbikayi, a anunţat bilanţul accidentului feroviar produs în cursul dimineţii de joi se înscrie în jurul numărului de 50 de persoane decedate, cărora li se adaugă un număr neprecizat de răniţi, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

În acelaşi mesaj, oficialul congolez îşi exprimă regretul faţă de tragedia feroviară: „Vorbind în numele Guvernului, prezint condoleanţe familiilor afectate.”

Joi dimineaţă, în jurul orei locale 3 (ora României, 5:00), un tren de călători a deraiat în apropierea oraşului Mayibaridi, Republica Democrată Congo, din cauze încă necunoscute.

Accidentele feroviare sunt evenimente recurente în Republica Democratică Congo, în ultimii doi ani cauzând decesul a 69 de persoane şi rănirea altor peste 50 de persoane în cadrul a trei accidente de amploare. 

Reţeaua feroviară, incluzând locomotive şi vagoane uzate, în funcţiune încă din anii ‘60, şi condiţiile în care se realizează acest tip de transport în Congo nu mai prezintă siguranţă pentru pasagerii trenurilor şi sunt principalele cauze ale acestor tragedii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării