main logo
553

Peste 200 de obiecte explozive, distruse de genişti la Ştefan Vodă

Peste 200 de obiecte explozive au fost descoperite de un localnic al satului Marianca de Jos, raionul Ștefan Vodă, în timpul unor lucrări agricole.

Peste 200 de obiecte explozive, distruse de genişti la Ştefan VodăPeste 200 de obiecte explozive, distruse de genişti la Ştefan Vodă

Munițiile sunt din cel de-al Doilea Război Mondial, de producție germană, și au fost distruse de către geniștii Batalionului „Codru” de la Negrești, transmite Știri.md

Echipa de genişti a identificat 206 proiectile de artilerie, calibru 47 mm, 76 mm şi 105 mm, trei bombe de la aruncător de calibru 82 mm şi 50 mm şi 22 de focoase.

De la începutul anului, geniștii au executat peste 20 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au lichidat peste 300 de obiecte explozive de diferit calibru de pe întreg teritoriul țării.

Întrucât majoritatea obiectelor explozive sunt depistate de localnici în timpul lucrărilor agricole, populația este atenționată să nu atingă munițiile cu mâna sau cu alte obiecte. Oamenii sunt îndemnați să anunțe imediat autoritățile locale care vor solicita intervenția grupelor de deminare. Indiferent de starea lor fizică sau de vechimea muniției, pericolul ca aceasta să fie activă și să producă o explozie este mare.

Din 1992 și până în prezent, 23 de persoane au decedat, iar 26 au fost rănite ca rezultat al incidentelor soldate cu explozia diferitor muniții. Printre victime sunt și șapte copii care au murit și care au fost răniți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării