main logo
587

Peste 2.000 de moldoveni s-au îmbolnăvit de gripă de la începutul sezonului rece

Peste 2.000 de locuitori ai R. Moldova s-au îmbolnăvit de gripă, iar alţi 30 au murit din cauza acestui virus de la începutul sezonului rece.

Peste 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă în MoldovaPeste 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă în Moldova

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în perioada 1 octombrie 2018-17 martie 2019, în ţară au fost înregistrate 2.071 cazuri de gripă, 235.289 cazuri de infecţii respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare și 11.365 cazuri de infecții respiratorii acute severe, transmite Știri.md

Totodată, în această perioadă s-au înregistrat 30 cazuri de deces confirmate cu prezența virusului gripal A(H1N1). Toate persoanele decedate nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

În săptămâna nominalizată au fost înregistrate 48 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 11 confirmate de laborator, 9.066 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 434 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI). 

De asemenea, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au fost investigate 42 probe la prezența virusurilor gripale. Astfel, 11 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali A(H1N1) și  A(H3N2)) și la prezența virusurilor non-gripali.

Pentru a evita îmbolnăvirea, specialiștii recomandă populaţiei întreprinderea tuturor măsurilor de profilaxie și respectarea regulilor de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării