main logo
504

Pescuit ilegal: Doi braconieri, reținuți cu 50 kg de pește lângă lac

Pe parcursul perioadei de prohibiție, doi moldoveni care reușise să pescuiască deja 50 de kg de pește au fost depistați de polițiștii de frontieră.

Pescuit ilegal: Doi braconieri, reținuți cu 50 kg de pește lângă lacPescuit ilegal: Doi braconieri, reținuți cu 50 kg de pește lângă lac

Acţionând conform sarcinilor de serviciu pe raza localităţilor Slobozia Mare – Tulucești, oamenii legii au observat două persoane pe malul lacului Beleu. La apropierea de locul faptei s-a constatat că acestea pescuiau, transmite Știri.md

Din primele cercetări s-a aflat că este vorba despre doi cetățeni, ambii locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul.

Polițiștii de frontieră au sancționat pescarii cu o amendă de 600 de lei pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. 

Tinerii și întreaga cantitate de pește au fost transmise reprezentanților Rezervației Naturale „Prutul de Jos” pentru continuarea cercetărilor și atragere la răspundere contravențională.

Amintim că începând cu data de 1 aprilie 2018 și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul R.Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării