2 473
1
Percheziții la Procuratura Anticorupție și CNA: Precizări de la PCCOCS
2 473
1

Procurorii PCCOCS au descins, în această dimineață, la Centrul Național Anticorupție, dar și la Procuratura Anticorupție.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că a efectuat acțiuni de urmărire penală în cadrul cauzei penale din gestiune, pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror, evenimente din perioada 2017-2018, transmite Știri.md.

”Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și necesitatea stabilirii adevărului. 

Astfel, pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție.

Urmare, s-a decis ridicarea calculatoarelor de serviciu și suporturilor electronice purtătoare de informație, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. 

În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate, au fost ridicate 4 calculatoare și informații pe 7 USB-uri”, se arată într-un comunicat al instituției.

Oamenii legii susțin că urmărirea penală este în plină desfășurare și vor reveni cu detalii. 

Acțiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum și a celor obținute în rezultatul eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la aprecierea acțiunilor persoanelor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter