main logo
1911

Percheziții la o întreprindere care a prejudiciat statul cu peste 200 milioane lei

Percheziții pe mai multe adrese efectuate de Inspectoratului Național de Investigații de comun cu PCCOCS, pe faptul evaziunii fiscale a unei întreprinderi implicate în schema de spălare a banilor „Laundromat”, fapt care a prejudiciat bugetul de stat cu peste 200 milioane lei.

Descinderi la întreprinderea ce a prejudiciat statul cu 200 milioane leiFoto: politia.md

Potrivit informațiilor, factorii de decizie ai unei întreprinderi cu sediul în Chişinău, cetățeni ai Ucrainei și Republicii Moldova, au fost implicați în comiterea evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari, transmite Știri.md. 

Mai exact, angajații Fiscului au constatat o diminuare semnificativă a TVA-ului şi a impozitului pe venit a întreprinderii vizate, pentru perioada de activitate 2012-2016, în mărime totală de 221.001.214 lei.

Schema criminală a agentului economic vizat consta în întocmirea fictivă a contractelor de vânzare-cumpărare a bunurilor cu companii nerezidente, iar ca urmare pe conturile acestora erau transferate fonduri bănești uriașe. 

Pentru perioada vizată, rapoartele financiare ale companiei au fost depuse incomplet sau nici nu au fost depuse, ceea ce a făcut imposibilă calcularea directă a veniturilor încasate de agentul economic vizat, care în prezent ascunde de procurori documente contabile, financiare și bancare.

Totodată, compania indicată a obținut și credite neperformante de la BC „Unibank” SA, fapt pentru care este investigată de către Procuratura Anticorupție.

Actualmente, se întreprind acțiuni pentru acumularea materialului probatoriu, precum și pentru asigurarea prejudiciului cauzat bugetului public național.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării