main logo
3861

Percheziții la Fisc: Evaziune de milioane și 2 reținuți. Primele imagini

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii SIS, au desfășurat percheziții la FISC.

Percheziții la Fisc: Evaziune de milioane și 2 reținuți. Primele imaginiPercheziții matinale la Fisc: 2 persoane, reținute. Reacția instituției

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc. 

Ca urmare, a fost reținut un inspector fiscal și un director de întreprindere, fiind bănuiți de evaziune fiscală și escrocherie.

Totodată, în cadrul investigațiilor desfășurate de PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate s-a stabilit că începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, incluzând date denaturate privind veniturile și cheltuielile s-au eschivat de a la achitarea TVA-ului în sumă de peste 3 milioane de lei.

În continuare, urmărind un scop de profit, factorii de decizie a întreprinderilor nominalizate, depunând acte cu conținut fals, au beneficiat de restituirea Taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de lei.

În urma măsurilor speciale de investigație a fost stabilit faptul că persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea din sumei de aproximativ 1 milion lei.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor de azi, au fost reținute două persoane pe un termen de 72 ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți. 

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii incriminate suspecții riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani.

Ulterior, cu o reacție a venit și Serviciul fiscal de stat, care a spus că va acorda sprijinul necesar organelor de anchetă în documentarea faptelor presupus ilegale ale unor angajaţi ai instituţiei. 

Totodată, va pune la dispoziţia procurorilor informaţia relevantă care ar putea să ajute la elucidarea tuturor circumstanţelor cazului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării