main logo
6641

Percheziții în țară și în Capitală: 5 persoane juridice, reținute

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală de comun cu procurorii PCCOCS au efectuat percheziții în Chișinău și în țară.

Percheziții în țară și în Capitală:  5 persoane juridice, reținute

Descinderile vizează subiectul spălării de bani și al evaziunii fiscale, comise de persoane juridice atât în Capitală, cât și în alte locații din țară.

Contactat de Știri.md, procurorul PCCOCS, Dorin Compan, a declarat că pentru moment sunt persoane reținute, însă nu a specificat numărul acestora. 

Ulterior, Poliția Republicii Moldova a venit cu un comunicat de presă în care a oferit detalii despre percheziții.

Perchezițiile și reținerile au avut loc pe faptul evaziunii fiscale și spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acționa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din republică. 

Grup criminal organizat specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne

În urma activității grupului, în decursul a doi ani, probele acumulate indică un prejudiciu de peste 30.000.000 lei pentru bugetul de stat. 

Schema infracțională criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei și a produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale.  Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.

Cinci persoane, reținute și 11 percheziții, efectuate

Au fost efectuate 11 percheziții și au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale. 

În prezent, 5 persoane au fost reținute, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.

Imobile și automobile de lux din acțiuni de evaziune fiscală

În baza investigațiilor efectuate, forțele de ordine au dat în vileag faptul că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și 10 automobile, inclusiv de lux. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării