main logo
1088

Pedeapsă mai blândă moldoveanului care a planificat moartea unui cuplu la Odesa

15 ani de închisoare a emis Judecătoria din Odesa pentru un moldovean, care în ianuarie 2015 a tras din armă, pe autostrada Odesa-Reni, într-un automobil de model Mercedes în care se afla un cuplu.

Pedeapsă mai blândă moldoveanului care a planificat moartea unui cupluPedeapsă mai blândă moldoveanului care a planificat moartea unui cuplu la Odesa

Un bărbat de 30 de ani a fost condamnat pentru tentativa de omor asupra unei persoane, dar soldată cu decesul alteia. Suspectul deținea asupra sa o armă ilegală, transmite Știri.md cu referire la dumskaya.net.  

Victima care a supraviețuit a cerut o pedeapsă pe viață pentru ucigașul soției sale, însă instanța a decis că perioada maximă prevăzută de articolul 115 este suficientă.

În același timp, termenul de detanție a inculpatului a fost calculată în conformitate cu „legea Savcenco”. Astfel, vinovatul va sta cu 6 ani mai puțin în închisoare din cei 15 pe care le-a emis de la început instanța de judecată.

Ucigașul nu și-a recunoscut vina și a refuzat să depună mărturii.

Amintim că, tragedia a avut loc la ora 02:00 noaptea pe 14 ianuarie 2015, la periferia satului Velîkîi Dalnîk, regiunea Odesa. Atacatorii, care se deplasau într-un „Audi”, au oprit pe autostradă un automobil de model Mercedes ML CDI, în care se aflau un antreprenor în vârstă de 39 de ani și soția sa de 27 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova. 

În timpul discuțiilor, unul dintre atacatori a tras din armă în direcția bărbatului, iar cel de-al doilea atacator a scos femeia din mașină pe care a împușcat-o. Fiind siguri că soții a murit, ucigașii au încărcat victimile în portbagajul mașinii și au pornit la drum. Între timp, bărbatul rănit și-a revenit și din portbagajul mașini a trecut pe bancheta din spate. Speriat, agresorul a sărit din mașină și împreună cu complicile său a fugit în direcția graniței de stat al Ucrainei. 

Bărbatul rănit, cu ultimile sale puteri s-a așezat la volan și a ajuns până la cel mai apropiat post de poliție. Angajații de acolo i-au trmis imediat pe răniți la spital. Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor medical, iar soția sa din păcate nu a putut fi salvată.

Totodată, Poliția a început să caute atacatorii, pe unul din ei reușind să-l rețină. În urma investigațiilor, s-a dovedit că acesta a împrumutat de la victimă o sumă mare de bani, pe care nu vroia să o întoarcă. Astfel, cu o zi înainte de tragedie, inculpatul a telefonat bărbatul și l-a invitat-o în Ucraina, promițându-i că aici îi va întoarce datoria. Întâlnirea a planificat-o în satul Velîkîi Dalnîk, regiunea Odesa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării