main logo
434

PCCOCS a adus în anul 2018 circa 300 milioane lei în bugetul de stat

Pe parcursul anului 2018 procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au gestionat 2.468 de dosare.

PCCOCS a adus în anul 2018 circa 300 milioane lei în bugetul de statPCCOCS a adus în anul 2018 circa 300 milioane lei în bugetul de stat

Potrivit unui comunicat PCCOCS, 523 de dosare au fost finalizate, circa 400 au fost trimise în judecată și puțin peste 100 au fost clasate, transmite Știri.md

Operațiunile efectuate de PCCOCS pe parcul anului trecut s-au soldat și cu încătușarea a 263 de persoane. Acestora li s-au incriminat diverse infracțiuni. 

O altă prioritate a procurorilor PCCOCS a fost stabilirea prejudiciilor aduse de infractori, pagube care se ridică la o valoare totală de peste 420 de milioane de lei, dintre care 284.851.836 de lei (circa 70%) au fost recuperați. 

Înafară de exercitarea sau conducerea urmării penale, procurorii merg zilnic în instanță. Numai pe parcusul anului 2018 au fost examinate 813 cauze în care au figurat 1.528 inculpaţi. În aceeași perioadă, au fost pronunțate 310 sentințe și doar 4,5% dintre ele au fost de achitare.

Sentințele privind închisoarea cu executare au fost pronunțate în cazul a 114 inculpaţi; închisoare cu suspendare condiţionată – în privința 120 inculpaţi; amendă penală – pentru 109 inculpaţi, iar muncă neremunerată în folosul comunităţii – în cazul 4 inculpaţi.

În anul curent, conducerea PCCOCS va spori calitătea urmăririi penale şi asigurarea termenului rezonabil al acesteia, va cerceta cauzele penale complexe cu asigurarea investigaţiilor financiare paralele şi reparării prejudiciului cauzat prin infracţiune, va valorifica investigaţiile interstatale și va intensifica din partea conducerii procuraturii a controlului asupra disciplinei de muncă și asigurarea transparenţei în activitatea desfăşurată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării