29 iunie, 14:06
98
0
Patru tineri, cercetați pentru furtul a două biciclete de 15.650 lei
29 iunie, 14:06
98
0

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 16 și 27 ani sunt cercetați penal pentru că au furat două biciclete în valoare totală de 15.650 lei din curtea unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei.

foto: green-raport.ro

Potrivit informației și imaginilor de pe camerele de luat vederi, cei 4 au comis infracțiunea în noaptea de 17 iunie, transmite Știri.md.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au identificat și stabilit locul aflării indivizilor, aceștia fiind escortați la inspectorat pentru audieri, totodată fiind depistate și bunurile sustrase, acestea urmează a fi returnate proprietarilor.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că urmau să vândă bicicletele și să obțină un profit.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67. 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare pe până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări către proprietarii de biciclete:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter