583
0
Părinţii Alexandrei Măceşanu au refuzat să predea cartea de identitate a fetei
583
0

DIICOT a emis, marţi-seara, 3 septembrie 2019, un comunicat de presă, clarificând un episod petrecut cu o zi înainte, la domiciliul părinţilor Alexandrei Măceşanu, fata din Dobrosloveni pe care Gheorghe Dincă spune a ucis-o şi a ars-o într-un incinerator artizanal.

După ce DIICOT - structura centrală, care instrumentează cazul de la Caracal, a dat publicităţii, luni, 2 septembrie 2019, un comunicat conform căruia raportul de expertiză genetică în cazul Alexandrei Mihaela Măceşanu a fost finalizat, concluzia fiind că trupul Alexandrei a fost ars în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă, procurorii au dispus prin ordonanţă ca părinţii Alexandrei să predea autorităţilor cartea de identitate a victimei lui Dincă, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Părinţii, care s-au trezit cu poliţiştii acasă, au refuzat să predea documentul, cerând să consulte raportul invocat. Iată ce spune DIICOT despre toată întâmplarea: 

„La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală au dispus, prin ordonanţă, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărţii de identitate aparţinând minorei, în acest sens fiind delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova. 

Persoanele menţionate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Craiova - s-au deplasat la domiciliul părinţilor victimei minore, au adus la cunoştinţă acestora ordonanţa dispusă in cauză, precum şi concluziile raportului de expertiză genetică. 

Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparţinând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conţinutul concluziilor respectivului raport. 

În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziţia părinţilor, iar în urma consultării ofiţerilor de poliţie judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinţilor victimei minore la sediul DIICOT - Structura centrală pentru a li se pune la dispoziţie concluziile documentului.

Citaţia a fost emisă, părinţii victimei minore luând la cunoştinţă şi semnând în nume personal“. Comunicatul DIICOT ar fi venit însă în contextul în care unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, a vorbit dintr-un studio de televiziune despre episodul petrecut luni, Cumpănaşu revoltându-se, de altfel, la apariţia acestuia. 

„Deci noi vorbim aici, acum, şi pe baza discuţiei noastre DIICOT emite un comunicat?“, a fost reacţia unchiului Alexandrei, aflat în platoul România TV. 

Familia fetei a anunţat, încă de la publicarea concluziei raportului preliminar care certifica faptul că ADN-ul Alexandrei a fost descoperit în rămăşiţele osoase ridicate din incinerator, că va solicita o contraexpertiză într-un laborator din afara ţării. 

Acest lucru va fi însă posibil cu încuviinţarea procurorilor. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter