main logo
6762

Părinți, obligați să dea bani la grădinițe. Mesaje cu sumele primite

Chiar dacă există un ordin prin care este interzisă colectarea banilor în școli și grădinițe, nu toți se pare că îl respectă.

Părinți, obligați să dea bani la grădinițe. Mesaje cu sumele primiteColaj: știri.md

De exemplu, la o grădiniță din Capitală, părinții sunt obligați să scoată din buzunare sume enorme de bani pentru a felicita educatorii, dar și conducerea grădiniții, transmite Știri.md

Potrivit unei fotografii făcute publice de către fostul primal interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, suma colectată ajunge la 4.000 de lei.

"Continui să primesc astfel de mesaje...4.000 de la părinte? 200 pentru direcție? Asta ce e? Situația se înrăutățește, părinți care nu știu la cine să se adreseze, directori demiși pentru coruptie, repuși în funcție", a scris Codreanu. 

Potrivit lui, fiecare copil trebuie să aibă șanse egale de creștere, dezvoltare, îngrijire, educație, fără discriminare și fără violență. 

În acest context, Ruslan Codreanu solicită administrația să facă public un plan concret de acțiuni pentru a stopa fenomenul colectării banilor.

Știri.md amintește că în luna decembrie 2019, șefa adjunctă a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău, Viorica Negrei, spunea că a fost emis un ordin prin care se interzice colectarea banilor în instituţiile de învăţământ şi cele preşcolare din municipiu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării