main logo
17705

Panică pe Aeroportul Chișinău: Unii pasageri au leșinat de frică

Panică la bordul unui avion care urma să aterizeze pe aeroportul din Chișinău. Pasagerii s-au speriat după ce aeronava ar fi ieșit de sub control.

Panică pe Aeroportul Chișinău: Unii pasageri au leșinat de fricăPanică pe Aeroportul Chișinău: Pasagerii s-au speriat, iar unii au leșinat

Incidentul a avut loc vinerea trecută. Potrivit Runway, imediat după ce aeronavă a reușit să aterizeze, mai mulți pasageri au început să trimită mesaje cu experiența îngrozitoare pe care au trăit-o, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

„Credeam că ne prăbușim la aterizare”.

„Au chemat ambulanța, oamenii și-au pierdut cunoștința”.

„Vira stânga-dreapta deasupra pământului, apoi a plonjat în jos și noi am ajuns în tavan”.

„Înainte de aterizare a plonjat 100 de metri în jos ca un bolovan chiar dacă eram la un 1 km înălțime, efectiv puteai atinge pământul cu mâna […] credeam că vom muri”.

„A făcut viraje stânga și dreapta la 35 de grade undeva de 7 ori […] a căzut totul din compartimente”.

„Zbura o mamă cu doi copii și-a pierdut cunoștința - cu greu au reușit să o resusciteze”.

„Știm că unii pasageri uneori exagerează și am decis să verificăm informațiile. Flightradar24.com ne arată un traiect foarte straniu, cu viraje necaracteristice unui zbor normal și profilul vertical foarte non-standard. Am verificat și posibilitatea să fi fost vreun CumuloNimbus în zonă, dar nu a fost. După ce putem observa este că aeronava coboară sub Minimum Sector Altitudine în sectorul de sud și pe finală are o rată de coborâre anormală, ceea ce se potrivește cu cele expuse de pasager. După ce am analizat și înregistrările de pe LiveATC.net, am înțeles că totuși s-a întâmplat ceva în timpul acelui zbor”, au scris cei de la Runway.

Totodată, aceștia menționează ca nici operatorii AirMoldova/YanAir Airlines, nici autoritățile Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova nu au venit cu unele clarificări, avionul și echipajul continuă să zboare și să transporte pasageri.

Compania Air Moldova s-a autosesizat și susține că până în prezent nu a fost depusă nicio plângere din partea vreunui pasager de pe cursa 9U746 Istanbul-Chișinău.

"Din primele constatări putem spune că toate manevrele piloților au fost în deplină conformitate cu instrucțiunile de zbor, având în vedere că au fost efectuate în contextul unor condiții meteo periculoase. Mai exact, toate manevrele piloților au avut drept scop evitarea turbulențelor care prezentau riscuri pentru aeronavă și pasageri.

Pentru că siguranța și securitatea pasagerilor este principala prioritate pentru Air Moldova, experții companiei investighează această situație și vom reveni cu detalii după finalizarea acestora", se arată în reacția oficială a companiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării