main logo
6625

Pacient în comă, dus cu roata de rezervă a ambulanței la cap

O imagine cu o ambulanță din raionul Criuleni, care transportă pacienți în condiții incerte, a devenit virală pe Internet.

Pacient în comă, dus cu roata de rezervă a ambulanței la capFoto: Știri.md

Potrivit tinerei care a făcut publică imaginea, o femeie a fost adusă la spitalul din raion cu o unitate de transport care nu corespunde cerințelor sanitare, transmite Știri.md.

Mai mult decât atât, pacienta era în comă, iar la capul ei se afla roata de rezervă a mașinii, dar și o targă învechită.

"În așa condiții a fost transportată bolnava cu ambulanța la spitalul din Criuleni. Ea fiind în comă", a scris autorul imaginii.

Contactat de Știri.md, directorul Spitalului Raional Criuleni ne-a spus că s-a autosesizat, însă nu poate comentata cazul, dat fiind faptul că ambulanța nu aparține spitalului, dar Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

"Ambulanțele nu ne aparțin și nu noi suntem responsabili de faptul cum sunt transportați pacienții. Misiunea noastră este de a-i primi și de a le oferi îngriji medicale bolnavilor. De mașini și starea lor tehnică este responsabil Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească", a spus directorul instituției medicale din Criuleni.

Știri.md a contactat și responsabilii de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pentru a primi o reacție la acest subiect, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării