643
0
Opt vameși vor fi judecați pentru că ar fi luat mită de 200 de lei
643
0

Opt inspectori vamali ai Postului Vamal Leuşeni-Albiţa riscă să fie privați de dreptul de a ocupa anumite funcţii în următorii 5 ani pentru corupere pasivă.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor opt în judecată, transmite Știri.md.

Activitatea criminală a vameşilor a fost documentată pe parcursul anului 2018, de procurorii anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie şi Direcţia Integritate şi Supraveghere a Serviciului Vamal.

Potrivit rechizitoriului, suma bunurilor primite de la persoane fizice varia între 200 de lei şi 50 euro, în funcţie de fiecare caz ce urma a fi devamat.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii au fost documentate acţiunile ilegale atât ale celor opt inspectori vamali, cât şi a mai bine de 20 de persoane fizice.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amendă de până la 100.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

Citește și
article image
Cazul copiilor care au trișat pentru universități: O...
0
299
article image
Doi ofițeri de la Inspectoratul Național de Investigații,...
2
1838
article image
Primarul de Floreni şi un consilier, reţinuţi pentru mită...
0
526
article image
Dosarul cu 100.000 euro mită: Melenciuc a fost suspendat...
2
1513