main logo
7396

Odihnă în mizerie: Cum arată o tabără pentru copii din raionul Rezina

Tabăra de odihnă „Nistru” din Saharna, raionul Rezina, arată ca un grajd. Așa spun oamenii care și-au lăsat copiii să petreacă acolo o parte din vacanță, pentru că nu au de ales.

Odihnă în mizerie: Cum arată o tabără pentru copii din raionul RezinaColaj: Știri.md

Directorul taberei le recomandă celor nemulțumiți să-și ia copilul acasă. Unul dintre aceștia a decis că e mai bine să cheme jurnaliștii într-o excursie, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.

Vasile Garabagi din Rezina și-a adus fetița la tabăra „Nistru” săptămâna trecută. Când a intrat în dormitoarele pentru copii, a rămas mască. Pereți jerpeliți, ferestre fără draperii, toalete murdare și mult praf.

Directorul taberei, Sergiu Racu, spune că nu a găsit specialiști care să facă o muncă pe potrivă.

Am intrat într-o încăpere de 36 de metri pătrați, unde sunt cazați 10 copii, deși specialiștii recomandă nu mai mult de cinci. Dar nu asta este cel mai grav, spune Vasile Garabagi. Podeaua din cameră este veche, șubredă, iar pentru a ascunde acest lucru, a fost așternut un covor.

Copiii își păstrează hainele în genți. Dulapuri sunt, dar puține. În patru zile nu a venit nimeni să șteargă praful, acest lucru fiind lăsat pe seama copiilor.

Directorul instituției are altă opinie - copiii trebuie învățați să facă ordine.

Replica directorului taberei este percepută ca un sfat dat părinților.

Cât costă biletul de odihnă la tabăra „Nistru” din Saharna, ce nereguli a mai depistat echipa noastră de filmare, cine a eliberat autorizație pentru funcționarea taberei și cum explică autoritățile situația existentă, vă spunem sâmbăta la „Jurnalul săptămânii”, începând cu ora 19:00. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării