main logo
3419

OccupyGuguță: Lideră sindicală din Moldova, găsită împușcată în casă

Lideră sindicală, fostă colaboratoare a AgroindSind (Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie „Agroindsind”), Tatiana Colomoițeva, ar fi fost găsită moartă în apartamentul propriu, cu o plagă în regiunea capului.

OccupyGuguță: Lideră sindicală, găsită împușcată în casăLideră sindicală, găsită împușcată în apartament. Activiștii bat alarma

Potrivit informațiilor, cazul a avut loc la data de 12 aprilie, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Mai mult decât atât, unii activiști civici se artă îngrijorați de această situație, menționând că „asasinatul Tatianei Colomoițeva ar fi fost legat de activitatea ei profesională și mai ales de dezvăluirile pe care le-a făcut în privința schemelor de corupție și delapidări de fonduri de la „Agroindsind”.

La data de 15 aprilie, Tatiana Colomoițeva a fost petrecută pe ultimul drum.

Tatiana Colomoițeva a desfășurat o largă activitate de organizare a muncitorilor agricoli, fiind una dintre expertele naționale în domeniul drepturilor muncitorilor agricoli.

În 2017, dna Colomoițeva, împreună cu alți membri Agroindsind a făcut mai multe dezvăluiri despre delapidări de bani și utilizarea banilor sindicatului în scopuri personale de către administrația precedentă a Agroindsind, scrie IPN.

Ulterior, în baza acestor informații a fost deschis un dosar penal în urma căruia două persoane din fosta administrație – Sergiu Bernevec și și adjunctul său, Sergiu Boța – au fost condamnați la câte opt ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis, fiind declarați vinovați de delapidarea averii străine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării