main logo
1686

O tornadă a făcut prăpăd într-o localitate de lângă R. Moldova

Imagini de coșmar în Mirosloveşti, după o tornadă a lovit această comună din județul Iași. Acopeșurile mai multor case au fost smulse de vântul puternic care a luat cu el unele garduri, cu tot cu temelie.

O tornadă a făcut prăpăd într-o localitate de lângă R. MoldovaFoto: 24tv.ua

Natura s-a dezlănțuit vineri seară, în jurul orei 19:30, în Mirosloveşti, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În doar câteva minute, comuna a fost lovită de o furtună. Speriați, localnicii spun că au văzut o formațiune ce părea a fi o tornadă. 

„A luat pe sus acoperișul a trei case, a pus la pământ copaci din rădăcină, garduri din temelie, stâlpi de electricitate, stocuri de furaje, tot ce a fost în cale a fost spulberat, o casă a fost distrusă în proporție de 80%”, a declarat un localnic.

În urmă cu două zile, șase oameni au murit, iar alți 190 au fost răniți după ce o tornadă a avut loc în sud-estul Chinei. 

De asemenea, în aprilie, o tornadă a făcut ravagii în Drajna, județul Călărași. Zeci de locuințe au fost distruse din cauza vijeliei. 

Din cauza vântului puternic, un autocar cu 39 de persoane la bord a fost pur și simplu luat pe sus și izbit de pământ, la mai bine de zece metri de șosea. Patru persoane au fost rănite și au ajuns la spital. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării