main logo
25131

O tonă de droguri, confiscată în Rusia: Mai mulți moldoveni, reținuți

Peste o tonă de droguri sintetice a fost confiscată de la unul dintre cei mai mari furnizori de stupefiante din Rusia.

O tonă de droguri, confiscată în Rusia: Mai mulți moldoveni, reținuțiFoto: protv.ro

A fost inițiat un dosar penal împotriva a patru  lideri și a 14 membri ai grupului criminal internațional din care făceau parte mai mulți cetățeni din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Echipa.md.

Conform comunicatului reprezentantului al MAI al Rusiei, Irina Volk, comunitatea criminală a fost creată  în septembrie 2019 și a funcționat până în februarie 2020. 

Pe perioada activității, gruparea infracțională  a implicat cetățenii Republicii Moldova, Ucrainei și Rusiei, care se ocupau cu producerea de droguri în trei laboratoare clandestine. 

Cetățenii Republicii Moldova și ai Federației Ruse au jucat rolurile ambalatorilor și curierilor care livrau droguri în diferite regiuni ale Rusiei.

„Peste 1 tonă de medicamente de origine sintetică, precum și precursori și substanțe chimice cu o greutate totală de aproximativ 10 tone și echipamente de laborator, au fost retrase din cifra de afaceri ilegală”, a adăugat Volk.

Oamenii legii au stabilit locația a trei laboratoare clandestine de droguri, în fiecare dintre care au fost reținuți patru membri ai comunității criminale. 

Cinci inculpați au fost reținuți în timp ce ambalau narcotice, iar unul – în timp ce încerca să extragă un narcotic dintr-un ascunziș.

În timpul documentării, au fost descoperiți că încă 10 cetățeni ai Ucrainei și ai Rusiei sunt implicați în activitățile sindicatului drogurilor. 

De asemenea, aceștia sunt în custodie. Un dosar penal împotriva lor a fost inițiat anterior și a fost cercetat de Departamentul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia. În prezent, aceste cauze penale au fost combinate într-o singură procedură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării