main logo
315

O tentativă de trecere ilegală și un act fals, depistate la frontieră

Un ucrainean și un conațional sunt documentați pentru folosirea actelor falsificate și tentativa trecerii ilegale a frontierei moldo-ucrainene.

O tentativă de trecere ilegală și un act fals, depistate la frontierăO tentativă de trecere ilegală și un act fals, depistate la frontieră

În primul caz, semnalat în punctul de trecere Briceni, cetățeanul Ucrainei a prezentat pentru autoturismul de model Volkswagen Passat, înmatriculat în Polonia, o împuternicire notarială falsificată, transmite Știri.md

Documentul, care ar fi eliberat de autoritățile polone, din start a dat de bănuit polițistului de frontieră, prin faptul necorespunderii unor date cu cele originale. Verificările cu tehnica specială de control au confirmat suspiciunile angajatului. Ucraineanul de 36 de ani a negat existența oricărui fals în document.  

Ca urmare, procura a fost ridicată și transmisă spre expertiză, iar autoturismul indisponibilizat pe teritoriul SPF “Briceni” până la finalizarea cercetărilor. Cetățeanului i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Un alt caz a fost observat de patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, în timp ce un moldovean încerca clandestin să treacă frontiera. Bărbatul a fost reținut pe direcția „Ocnița – Sokireanî”. 

În cadrul audierii, acesta și-a justificat intenția de a trece ilegal hotarul prin faptul că pe teritoriul Ucrainei are interdicție, aplicată pe motivul depășirii termenului de ședere.

Ambele cazuri sunt cercetate în continuare de polițiștii de frontieră ai Direcției regionale Nord, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării