main logo
1528

O tânără cu COVID-19, însărcinată cu gemeni, a murit după ce a născut

Larissa Blanco, o tânără braziliancă de 19 ani, a murit din cauza coronavirusului, la câteva momente după ce a născut gemeni.

O tânără cu COVID-19, însărcinată cu gemeni, a murit după ce a născut

Țara sa natală înregistrează peste 60.000 de decese din cauza COVID-19, transmite Știri.md cu referire la gandul.ro.

Femeia, care „visa” să devină mămică, a născut la un spital privat din Sao Paulo, la sfârșitul săptămânii trecute, doi gemeni pe nume Guilherme și Gustavo, dar a suferit o sângerare masivă care i-a provocat un stop cardiac, relatează Dailymail.co.uk.

Mama a fost testată pozitivă pentru coronavirus, pe 12 iunie, după ce a suferit simptome severe de gripă, a spus soțul ei, Diego Rodrigues, în vârstă de 24 de ani.

Sănătatea Larisei s-a deteriorat rapid și a fost internată la spital, două săptămâni mai târziu, pe 26 iunie.

În ciuda eforturilor medicilor, care s-au luptat cu disperare pentru a o salva pe Larissa, tânăra mamă a suferit apoi un stop cardiac și a murit. A doua zi, a fost transferată la spitalul privat din Botucatau, unde a intrat în travaliu.

Diego – care a fost și el testat pozitiv pentru coronavirus, dar și-a revenit – a spus că a fost în sala de operație când s-au născut copiii.

El a mai precizat că soția sa „a văzut acele fețe minunate și a fost un moment emoționant, acesta fiind visul ei”, a informat presa locală.

După o complicație minoră s-a născut cel de-al doilea copil, moment în care Diego și-a părăsit soția pentru a-și însoți nou-născuții.

Însă, la un moment dat, doctorii au alergat după el ca să îi spună că Larissa a suferit o hemoragie și a avut nevoie urgentă de o transfuzie de sânge, deoarece „nu reușea să-și revină”.

În ciuda tuturor medicilor, care s-au luptat cu disperare pentru a o salva pe Larissa, tânăra mamă a suferit apoi un stop cardiac și a murit, a spus soțul ei.

„Doctorul a spus că din cauza Covid-19, corpul său nu a putut lupta. Sunt îndurerat, nu mi-o pot scoate din cap. Dumnezeu m-a lăsat cu doi îngerași de care să am grijă, iar asta îmi dă putere.

Am plâns atât de mult atunci când i-am văzut pentru prima oară, a fost cel mai frumos moment din viața mea”, a declarat proaspătul tătic, Diego Rodrigues, cu lacrimi în ochi.

Acum, Diego rămâne în spital cu gemenii săi, care sunt monitorizați.

Larissa este una dintre cele peste 60.000 de victime ale coronavirusului din Brazilia, țara sud-americană care se luptă să stăpânească răspândirea bolii.

Peste 1.000 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătății, iar țara sud-americană a suferit cel mai mare număr de decese zilnice la nivel mondial în ultima săptămână.

Brazilia are al doilea cel mai mare număr de decese COVID-19 din lume, după Statele Unite, cu aproape 60.000 de decese și 1,4 milioane de cazuri confirmate.

Brazilia nu prezintă semne de reducere a numărului de cazuri zilnice sau de decese.

Cu peste 46.000 de cazuri noi, țara de 212 de milioane are acum 1,44 milioane de persoane infectate, deși analiștii cred că adevărata cifră este mult mai mare.

În acest context, însuși președintele țării, Jair Bolsonaro, este cel care încalcă normele de distanțare socială, fiind obligat de justiție să poarte mască de protecție în public.

Președintele Braziliei, declarație controversată despre creșterea numărului de morți din cauza COVID-19: „Așa, și? Ce vreți să fac eu?”

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a făcut o declarație controversată după ce a fost întrebat de un jurnalist despre creșterea numărului deceselor provocate de COVID-19, în condițiile în care Brazilia a depășit China ca număr total de morți.

În timpul unei conferințe de presă, care a avut loc la Palatul Alvorada, reședința oficială a președintelui Braziliei, Bolsonaro a fost întrebat ce părere are despre faptul că țara sa a depășit deja China în ceea ce privește decesele provocate coronavirus, informează Globo.

„Așa, și? Îmi pare rău. Ce vreți să fac eu? Sunt Messias, dar nu fac minuni”, a declarat Bolsonaro, făcând referire la unul dintre prenumele sale, Messias, care în limba română se traduce „Mesia”.

Câteva minute mai târziu, în cadrul aceleiași conferințe, Bolsonaro și-a exprimat solidaritatea cu familiile celor decedați din cauza COVID-19. El a spus că regretă situația cu care Brazilia se confruntă în această perioadă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării