main logo
1535

O familie din Capitală a așteptat ambulanța 3 ore. Explicația medicilor

O familie din Capitală se plânge că ambulanța a ajuns abia peste trei ore după ce a fost chemată.

O familie din Capitală a așteptat ambulanța 3 ore. Explicația medicilorO familie din Capitală a așteptat ambulanța 3 ore. Explicația medicilor

În tot acest timp, un bărbat care avea simptome de pneumonie a așteptat-o, în timp ce starea sa era din ce în ce mai rea. Medicii spun că ajung greu la pacienți pentru că solicitări sunt multe, iar angajați - puțini, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Valentin Baltag a început să se simtă rău de ieri. Dimineața starea bărbatului s-a agravat, iar febra s-a ridicat până la 39, așa că fiul său a chemat ambulanța.

Adrian Baltag: „Primul apel a fost făcut la ora 09:14 minute. Am revenit la 09:50, 10:10, 10:32, 10:53. La ora 11:39 a sosit ambulanța”.

„La 10:53 abia a luat comanda și se va deplasa când se va elibera”.

Bărbatul spune că așteptarea nu a fost vreodată mai grea.

Valentin Baltag: „Toată noaptea am tușit, slăbiciune, de o săptămână. Am așteptat trei ore, dar parcă am așteptat opt ore. Niciodată nu m-am simțit atât de rău”.

Până la sosirea ambulanței, starea de sănătate a pacientului a continuat să se înrăutățească, spune fiul acestuia.

„Tusea s-a agravat. S-a ridicat tensiunea, se simte din ce în ce mai rău. Am sunat la linia verde, linia fierbinte. Nu a răspuns nimeni”.

Medicii de la ambulanță au ajuns abia după două ore și jumătate. Aceștia spun că vin greu pentru că apeluri sunt multe, iar angajați - puțini.

„Da, este reținere. Aceasta nu depinde de mine. Așa e situația. - Când spuneți situația la ce vă referiți? - Asta înseamnă că sunt puțini lucrători și nu se reușește”. 

Ei recunosc că intervenția trebuie să fie urgentă în cazul unei pneumonii.

„Este o viroză, probabil și pneumonie. - Contează cât de repede interveniți? - Desigur? -Timpul contează? - Sigur, contează”.

Familia este revoltată de situație.

„Toate sistemele sunt zero. Toți cei care stau la fotoliile călduțe să hotărască ceva”.

Bărbatul a fost ulterior internat în secția de terapie la Spitalul nr.1. Purtătorul de cuvânt de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească ne-a spus că solicitările sunt preluate în funcție de gradul de urgență.

Aceasta a mai adăugat că pacientul diagnosticat cu viroză, ar fi trebuit să se adreseze mai întâi medicului de familie, care este în măsură să ofere consultanță în asemenea cazuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării