main logo
846

Nemerenco așteaptă de la cetățeni planul de combatere a ambroziei

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a venit cu o rugăminte către cetățeni privind dezvoltarea unui plan de combatere a plantei ambrozia.

Nemerenco așteaptă de la cetățeni planul de combatere a ambrozieiColaj: Știri.md

"Aș vrea să vă rog să veniți cu un plan concret de luptă cu ambrozia, dacă îl aveți. Dacă nu, îl dezvoltăm împreună. Din partea mea, aveți toată susținerea", a scris Ala Nemereco pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md

Menționăm că ambrozia este o buruiană aparent inofensivă, dar care le poate cauza probleme serioase de sănătate persoanelor alergice. 

Numită şi iarba pârloagelor, ambrozia apare mai ales vara. Cum însă anul acesta temperaturile au fost mai ridicate faţă de normal, planta a crescut încă din luna mai.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, pe marginea drumurilor şi a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcţii, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, respectiv pe terenurile lipsite de vegetaţie şi prost întreţinute. 

Ca urmare a modului în care se răspândeşte şi se înmulţeşte, această buruiană este considerată o plată invadatoare. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării