main logo
833

Motivul pentru care e tergiversat cazul unui şofer buclucaş din Capitală

Un şofer, care anul trecut a fost oprit de poliţişti pe o stradă din Capitală, fiind suspectat că a urcat beat la volan, este acuzat de oamenii legii că vrea să scape basma curată în dosarul penal, care i-a fost intentat.

Motivul pentru care e tergiversat cazul unui şofer buclucaş din CapitalăFoto: playtech.ro

La un an de la acest caz, judecătorii încă nu au venit cu vreo decizie, deoarece tânărul fie nu se prezintă în şedinţe, fie invocă diverse motive pentru amânarea lor, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Pe şoferul buclucaş, oamenii legii l-au tras pe dreapta în august, anul trecut. La faţa locului era şi echipa de filmare Publika, cu care bănuitul nu a fost prea vorbăreţ. Conducătorul auto se deplasa haotic şi oamenii legii îl suspectau că şofa în stare de ebrietate.

El a refuzat să treacă testul de alcoolemie, aşa că s-a ales cu un dosar penal pe numele său. Procurorul spune că de un an, nu poate duce acest dosar la bun sfârşit.

"Apărătorii nu se prezentau în instanţa de judecată. Apărătorii, inculpatul", a menţionat procurorul, Lucia Andriuţă.

Ieri, a avut loc o nouă şedinţă, iar avocatul şoferului a cerut recuzarea completulului de judecători. Potrivit acestuia, unul dintre magistraţi a făcut mai multe greşeli în formulări şi l-ar fi numit pe clientul său în acte condamnat, şi nu inculpat. Procesul a fost amânat din nou. Poliţiştii care l-au tras pe dreapta pe şofer spun că acesta intenţionat tergiversează procesul.

"Ca să scape basma curată, aşa cred", a spus martorul, Vitalie Guzun.

Şoferul bănuit nu a discutat cu presa nici ieri. Apărătorul său infirmă însă acuzaţiile şi susţine că tânărul nu era beat la volan.

"Din declaraţiile clientului meu şi materialele din dosar cu care am făcut cunoştinţă, el nu a fost beat", a comunicat avocatul, Iurie Sorochin.

"În stare de ebrietate, se simţea miros de alcool de la distanţă de 2-3 metri, nu aşa aproape, dar de la 2-3 metri. Nu era beat?! Ei dar cum, dar de ce a refuzat alcootest drager la faţa locului, de ce a refuzat în faţa medicului la Dispensarul Narcologic?!", a spus martorul, Vitalie Guzun.

Nu se ştie deocamdată când va avea loc următoarea şedinţă. Inculpatul a rămas cu permisul de conducere pe perioada procesului. Însă riscă să rămână fără el în cazul în care îi va fi demonstrată vina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării