main logo
570

Motivul bizar pentru care un avion a trebuit să aterizeze de urgență

Un avion de pasageri cu 337 de oameni la bord a fost nevoit să devieze de la traseu după ce pilotul și-a vărsat cafeaua pe panoul de bord.

Motivul bizar pentru care un avion a trebuit să aterizeze de urgență

Deși abia recent au fost anunțate public rezultatele anchetei, incidentul ar fi avut loc în februarie când aeronava Airbus A330-243, care zbura de la Frankfurt (Germania) către Cancun (Mexic), a trebuit să aterizeze la Shannon (Irlanda), transmite Serviciul de Investigare a Accidentelor Aeriene, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Devierea a fost provocată de faptul că tabloul de comandă audio a început să se topească și să scoată fum în cabină. Nu au existat răniți, dar piloții au trebuit să utilizeze măștile de oxigen. 

Deși autoritățile britanice nu au dat publicității numele companiei aeriene, Fundația pentru Siguranța Zborurilor susține că este vorba de un zbor al Condor Airlines. 

Ancheta a arătat și cauza avariei la comenzile audio ale avionului. În timpul zborului deasupra Atlanticului, a fost servită cafeaua, iar pilotul a pus paharul în tăvița specială, însă din greașeală a vărsat-o mai ales că nu avea capac. 

O parte din cafea s-a vărsat în poala pilotului, iar restul pe panoul de comandă. Un scurt circuit a provocat topirea unui buton și apoi defectarea mai multor comenzi de comunicație. 

Ulterior, avionul a aterizat în siguranță la Shannon. De la accidentul din 6 februarie, compania și- aschimbat procedurile astfel că băuturile sunt servite în pahare cu capac, iar echipajul este obligat să le folosească.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării