main logo
1307

Monedă rară, evaluată la 45.000 de dolari, găsită în geanta unui moldovean

Vameșii din regiunea Odesa au oprit scoaterea din țară a unei ruble vechi de argint din anul 1796, care valorează peste 1,2 milioane de hrivne.

Monedă rară de 45.000 de dolari, găsită în geanta unui moldoveanMonedă rară de 45.000 de dolari, găsită în geanta unui moldovean

Un moldovean care se întorcea în țară din Ucraina s-a prezentat la volanul unui automobil în punctul comun de trecere Palanca - Maiaki - Udobnoe, transmite Știri.md cu referire la bloknot-moldova.md.

În timpul controlului de frontieră, în geanta moldoveanului au fost găsite mai multe monede sovietice, care nu reprezintă o valoare culturală sau istorică. Însă, printre banii din vremea URSS, vameșii au descoperit o monedă rară de argint, care cântărește 24 de grame, având valoare de 1 rublă și fiind din anul 1796.

Potrivit istoriei, în noiembrie 1796, în timpul împăratului Paul I, în monetăria din Sankt-Petersburg, a fost produs un model pentru rubla de argint. Dar acel design nu i-a fost pe plac împăratului, de aceea în circulație a fost emisă o altă monedă.

Din cauza că moneda a fost scoasă din circulație, aceasta a fost evaluată la 45.000 de dolari SUA.

Conform informațiilor furnizate de autoritățile din Odesa, moneda a fost confiscată de la cetățenul Republicii Moldova, iar Serviciul Vamal din regiune a întocmit un raport privind încălcarea reglementărilor vamale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării