main logo
670

Moldovenii care organizau migrație ilegală în Israel, amendați usturător

Administratorii a două companii din Capitală au fost condamnați recent la amenzi a câte 46.000 de lei, iar firmele pe care le gestionau au fost condamnate, în calitate de persoane juridice, la amenzi penale a câte 165.000 de lei pentru organizarea migraţiei ilegale.

Moldovenii care organizau migrație ilegală în Israel, amendați usturătorColaj: Știri.md

Potrivit Procuraturii Generale, pe lângă pedeapsa de bază, inculpaţii vor fi privaţi de dreptul de a presta, timp de 5 ani, servicii în domeniul angajării în câmpul muncii peste hotarele Republicii Moldova, transmite Știri.md

Totodată, a fost dispusă şi confiscarea, în contul statului a 90.000 dolari, 15.000 euro, 59.000 lei moldoveneşti şi 2.136 lei româneşti – toate ridicate de la inculpaţi la faza de urmărire penală.

Inculpaţii au fost reţinuţi de PCCOCS în toamna anului 2017, după ce le-au documentat acţiunile de racolare şi promovare a imigrării pe cale ilegală a cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, în scop de exploatare prin muncă. 

În cadrul a 30 de percheziţii efectuate la domicilii, automobile şi sediile companiilor, au fost ridicate probe care au confirmat implicarea subiecţilor la comiterea infracţiunii, inclusiv, acte de identitate, dosare procesate pentru solicitarea vizelor a circa 100 de migranţi, bani în diferită valută, în sumă totală de peste două milioane de lei, provenite din activitate criminală.

Toate mijlocele financiare, supuse confiscării constituie avantajele materiale, obţinute de către inculpaţi de pe urma activităţii infracţionale de organizare a migraţiei ilegale şi urmează a fi trecute în contul statului. 

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului trecut procurorii din republică au asigurat confiscarea unui venit infracţional în valoare cumulativă de peste 48 milioane de lei – rezultat din comiterea infracţiunilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării