main logo
3354

Moldovenii al căror copil a fost ucis în Israel vor mai sta încă în țară

Cuplul din Republica Moldova, a căror fetiță de un an a fost ucisă în Israel vor rămâne să locuiască în Petah Tikva.

Moldovenii al căror copil a fost ucis în Israel vor mai sta încă în țarăFoto: echipa.md

Astăzi, MAI din Israel a hotărât să le dea dreptul să se afle și să lucreze în țară încă șase luni de zile, transmite Știri.md cu referire la echipa.md.

Acum doi ani, cei doi ar fi intrat în Israel cu vize turistice, iar acolo au aflat că tânăra este însărcinată în luna a treia. Medicii i-ar fi recomandat să rămână acolo pentru perioada sarcinii.

Atât fata, cât și soțul ei s-au stabilit cu traiul în Petah Tikva și au rămas acolo chiar și după nașterea Yasminei. După tragedia care s-a produs cu familia lor, cei doi au revenit în RM și și-au îngropat copilul, însă, doreau să poată reveni pentru a locui în Israel.

Vestea că avocatul familiei a reușit să convingă jurații să-i lase pe cei doi soți să stea în Israel, tânăra a aflat-o de la o jurnalistă, care a sunat-o să-i vadă reacția.

Amintim că dădaca care ar fi ucis-o pe Yasmina, fetița de un an a familiei, a primit 17 ani de pușcărie. Pe lângă cei 17 ani de detenție, inculpata urmează să le achite părinților și o despăgubire în valoare de 120 de mii de şekeli, echivalentul a peste o jumătate de milion de lei moldovenești. Inițial, pentru moartea micuței Yasmina, procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de ani de detenție.

Tragedia a avut loc în vara anului trecut. Copila a murit la creșă, iar pentru că pe corpul ei nu au fost găsite urme de moarte violentă, anchetatorii au ridicat înregistrările video de la grădinița. În imagine se vede cum dădaca, o femeie  din Ucraina, în vârstă de 23 de ani, ar fi apucat-o pe Yasmina de mâini, a aruncat-o pe o saltea şi a acoperit-o cu o plapumă. Ulterior, femeia s-a așezat peste ea și se uita în telefon.

În consecință, fetița a murit sufocată. În cadrul audierilor, ucraineanca și-a recunoscut vina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării