main logo
496

Moldoveni, prinși la frontieră cu acte false pentru două autoturisme

Doi moldoveni vor fi cercetați penal pentru falsificarea a două certificate de înmatriculare și a unei procuri auto.

Moldoveni, prinși la frontieră cu acte false pentru două autoturismeFoto: border.gov.md

Unul dintre cazuri a avut loc în Punctul de trecere Ocnița, unde s-a apropiat un Mercedes Benz C180, înmatriculat în Federația Rusă, condus de un moldovean de 41 de ani, transmite Știri.md.

În timpul verificării documentelor, prezentate pentru mașină, polițistul de frontieră a observat mai multe semne de falsificare a certificatului de înmatriculare, fapt ce a condus la solicitarea de a înmâna toate documentele deținute.

Ca rezultat s-a stabilit că și procura, eliberată pe numele șoferului de către autoritățile abilitate din Rusia, prezintă semne clare de contrafacere. 

La cele depistate, bărbatul a precizat că nu cunoștea din considerentul că prin persoane intermediare și-a procurat mașina și nu a verificat pachetul cu acte. Documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare, iar mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Ocnița.

În cel de-al doilea caz, polițiștii de frontieră din Sculeni documentează un conațional de 69 de ani, care deținea asupra sa un certificat de înmatriculare moldovenesc cu semne de falsificare. În cadrul formalităților de control al trecerii frontierei de stat au fost prezentate toate actele necesare pentru un microbuz de model Mercedes, însă conform analizei de risc angajatul PF a intervenit cu verificări suplimentare.

Drept urmare, s-a depistat cel de-al doilea certificat de înmatriculare moldovenesc, la care s-au observat elementele de contrafacere. Mai mult că documentul era un model vechi, care la ziua de azi nu se mai eliberează, însă informațiile și data eliberării erau actualizate. 

Certificatul a fost trimis către expertiză, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările. Persoana documentată și-a continuat călătoria în baza actelor originale, prezentate la controlul de frontieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării