686
0
Moldoveanul electrocutat pe un pod din București, transferat în Belgia
686
0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, că adolescentul care s-a electrocutat duminică pe Podul CFR din Parcul Herăstrău, cu arsuri pe 60% din corp, a fost transferat, luni dimineaţă, în Belgia, unde va fi tratat.

„Tânărul a fost transferat luni dimineaţă în Belgia, cu o aeronavă MApN. Nu a fost transferat pentru că nu erau locuri. Existau locuri la Grigore Alexandruscu, pentru că el are 16 ani, dar este la limita dintre adult şi copil şi am decis, după ce am discutat cu medicii, să fie tratat în străinătate. A fost decizia mea şi a doctorului Arafat”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Potrivit ministrului, tânărul a fost curăţat duminică seară de către medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, pentru a fi transportat.

„Este într-o stare stabilă, dintr-un anumit punct de vedere, a fost operat duminică seară, adică a fost curăţat de către medicii de la „Grigore Alexandrescu” ca să poată fi transportat. Starea este ca la orice mare ars”, a mai declarat Sorina Pintea.

Adolescentul a fost electrocutat, duminică, pe podul CFR din Parcul Herăstrău din Capitală în urma contactului cu liniile electrificate. El s-a urcat pe arcada podului şi s-a electrocutat, iar un alt adolescent, în vârstă de 19 ani, s-a urcat şi el pe arcadă în încercarea de a-l salva.

Adolescentul de 16 ani are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter