main logo
890

Moldovean judecat pentru o infracțiune comisă acum 12 ani în Marea Britanie

Moldoveanul Andrei Benzing ar putea să petreacă următorii 4 ani într-o închisoare din Republica Moldova, pentru o infracțiune pe care ar fi comis-o cu 12 ani în urmă pe teritoriul Marii Britanii.

Moldovean judecat pentru o infracțiune comisă acum 12 aniUn moldovean riscă să ajungă după gratii în Marea Britanie.

Ministerul Justiției și Procuratura Generală au înaintat Curții de Apel Chișinău o solicitare privind recunoașterea și executarea sentinței pronunțate în privința lui Benzing în 2008 de către o instanță engleză.

Andrei Bivol, avocatul lui Benzing, susține că acest lucru este imposibil, deoarece nu există un acord moldo-englez privind recunoașterea reciprocă a hotărârilor judecătorești. Pe de altă parte, apărătorul afirmă că parte engleză nu a transmis sentința motivată, în original, ci copia procesului verbal al ședinței de judecată.

Solicitat de Crime Moldova, Andrei Benzing a evitat să comunice pentru ce este învinuit de autoritățile engleze, dar a precizat că procesul s-a desfășurat în lipsa sa.

Andrei Benzing a ajuns în vizorul presei moldovenești în 2016, datorită unui automobil de epocă, procurat în Anglia și reabilitat în Republica Moldova. 

Curtea de Apel urmează să se pronunțe pe acest caz până la finele lunii curente.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării